wysoki poziom aTPO

Serwis wyszukanych haseł

Tajemnicą szczęścia jest umieć czasem przystanąć...

Temat: poziom hormonow a choroba hashimoto
procz zalecenia codziennej dawki Selenu. Mam strasznie wysoki poziom testosteronu ale tego jakos zaden lekarz nie stara sie zmniejszyc. Obawiam sie o moja plodnosc! (mam 31 lat) Czy w tym kraju...
Źródło: topranking.pl/1851/poziom,hormonow,a,choroba,hashimoto.php



Temat: poziom hormonow a choroba hashimoto
zadnych lekow procz zalecenia codziennej dawki Selenu. Mam strasznie wysoki poziom testosteronu ale tego jakos zaden lekarz nie stara sie zmniejszyc. Obawiam sie o moja plodnosc! (mam 31 lat) Czy w...
Źródło: topranking.pl/1851/poziom,hormonow,a,choroba,hashimoto.php


Temat: Jeżeli nie borel to co? - część III
... cpn ciezko mi powiedziec, poniewaz weglowodany sa potrzebne do utzymania wysokiego poziomu atp (dzieki temu człowiek ma siłe cokolwiek robic). Postaraj sie wyeliminowac albo znacznie ograniczyc słodycze, żeby nie dostac czasami...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,68754359,68754359,Jezeli_nie_borel_to_co_czesc_III.html


Temat: czy branie jodu jest niebezpieczne?
Beato jesli masz niedoczynnosc o podlozu autoimmunologicznym to napewno nie mozesz przyjmowac jodu. Ale zeby to stwierdzic musisz miec oznaczony poziom przeciwcial aTPO i aTG. Jak dlugo przyjmujesz letrox i w jakiej dawce? Czy badalas poziom FT3 i FT4. Przy tak wysokim TSH zapewne zle sie czujesz.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,36958970,36958970,czy_branie_jodu_jest_niebezpieczne_.html


Temat: Prośba o interpretację i radę
w nagłówku forum są wymienione podstawowe badania tarczycy które należy zrobić twoje tsh 3,22 jest raczej wysokie - ja już przy wyniku 2,45 nie mogłam zajść w ciąże, choć oczywiście samo tsh nie wystarczy - istotny jest poziom ft3 i ft4 czyli musisz mieć komplet badań - bo inaczej to wróżenie z fusów czyli TSH, FT3 i FT4, przeciwciała tarczycowe aTPO, aTG, ... oznaczyła sobie poziom ferrytyny - podobne objawy może dawać anemia
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,104140889,104140889,Prosba_o_interpretacje_i_rade.html


Temat: spis badan do zrobienia - niedoczynnosc
... zawsze badamy stężenie wolnych hormonów tarczycy, to one dokładniej mówią o tym, jak stoimy z hormonami... aTPO i aTG - przeciwciała, potwierdzamy (jeśli ich poziom jest wysoki) lub wykluczamy chorobę z...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,79847429,79847429,spis_badan_do_zrobienia_niedoczynnosc.html


Temat: Do Mary_Lu
Wiesz co, moim zdaniem lekarz mzabrał sie za Twoje leczenie od d... strony ;) Miałaś wyraźnie za mało T4, a on nie badając poziomu ft3 zapisał Ci tabletkę zawierającą razem T3 ... Nie masz dobrych wyników. TSH masz za wysokie, ft4 za niskie. Kocham swój Novothyral bardzo, każdej osobie suplementującej T4 mówię, że wiele źródeł podaje, że niemal każdy lepiej się czuje dostając dodatkowo też choćby maleńką dawkę T3, ale podstawą przy Hashimoto jest zawsze dobra dawka T4, Ty jej nie bierzesz. Miałaś badane aTPO i aTG?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,80289496,80289496,Do_Mary_Lu.html


Temat: Czy szukać innego lekarza?
Ale po co ten rtg? PRL jest dosc wysoka, ale w normie, nalezaloby zrobic z obciazeniem badanie PRL. Jesli podejrzewa hiperprolaktynemie to raczej zleca sie rezonans magnetyczny przysadki. Przy tak wysokim TSH - bo jest wysokie nalezy zbadac poziom hormonow FT4 i FT3. Dobrze byloby zrobic przeciwcila aTPO i aTG oraz usg tarczycy. Stres moze wplywac na prolaktyne. Jesli chodzisz do endo...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,55808354,55808354,Czy_szukac_innego_lekarza_.html


Temat: Wysokie aTG
Wysokie aTG Dziewczyny mam pytanie. Mojej mamie wykryto guzki, TSH ma w normie, wszyscy lekarze kierują ją na operację, maiła też robioną bipsję, USG, ale Hashi nie wykryto. Jeden lekarz powiedział jej, że przed operacją może ją uchronić jedynie wysoki poziom przeciwciał. i wczoraj dostała wyniki aTG = 1340, aTPO=134 norma do 35. I o czym może to świadczyć, skąd te guzki,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,30404550,30404550,Wysokie_aTG.html


Temat: Wysokie aTG
... lekarz > powiedział jej, że przed operacją może ją uchronić jedynie wysoki poziom > przeciwciał. i wczoraj dostała wyniki aTG = 1340, aTPO=134 norma do 35 Pewnie mial jakies powody zeby...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,30404550,30404550,Wysokie_aTG.html


Temat: Pytania nowicjuszki :) + dobry endo w Trójmieście?
80-100 zł, koszt badań krwi mocno może się różnić w zależności od tego gdzie robisz, najtańszy jest chyba Bruss, za atpo i atg płaciłam jakiś czas temu sześćdziesiąt coś, a za komplet tsh, ft3 i ft4 - ok 70zł. Jeszcze co do żelaza - jeżeli miałaś kiedyś problemy z niedokrwistością, to koniecznie zrób ferrytynę, poziom żelaza we krwi nic nie mówi o tym jakie są jego zapasy w organizmie, często paradoksalnie przy dużym jego niedoborze poziom we krwi jest bardzo wysoki, pokaże to wnik badania ferrytyny. Poczytaj sobie więcej o tym w wątku...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,92643056,92643056,Pytania_nowicjuszki_dobry_endo_w_Trojmiescie_.html


Temat: Bardzo prosze o pomoc - interpretacja wyników
Ale jesli dobrze przeczytalam to masz przeciwcila aTPO - 523 a norma jest do 35. TSH mimo ze w normie to jednak ponad 3 - przy Hashi to TSh jest za wysokie. Powinnas zrobic dodatkowo przeciwcila a-TG, a jesli bedziesz starala sie o dzidziusia to ten poziom prolaktyny jest dosc wysoki powinnas miec zbadany poziom PRL po obciazeniu, zeby ustalic jak wzrasta...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,68579348,68579348,Bardzo_prosze_o_pomoc_interpretacja_wynikow.html


Temat: wyniki badań nasienia/dr.Halama Novum
Przebadaj tarczyce, bo TSH 3,13 pomimo ze jest w normie to jak na zachodzenie i utrzymanie ciazy jest za wysokie - optymalny poziom TSH dla kobiet chcacych zajsc w ciaze to 0,5 - 1,0. Przy okazji zrob jeszcze badania na przeciwlciala tarczycowe: ATG i ATPO, oraz FT 3 i FT4. Nie pisze tego dlatego zeby Cie wpedzic w wir kolejnych badan ale ... skonsultuj sie z dobrym endokrynologiem.Ten poziom TSH wskazuje na niedoczynnosc tarczycy, ktora utrudnia zajscie w ciaze a potem jej donoszenie.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,191,54259413,54259413,wyniki_badan_nasienia_dr_Halama_Novum.html


Temat: Niskie TSH 3
poziomu przeciwciał tzw. aTPO. Gdy okaże się, że jednak masz nadczynnośc tarczycy, a jesteś w pierwszych tygodniach ciąży, można mieć nadzieję na to, że hormony się ustabilizują nawet bez leczenia (dość...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,17092363,17092363,Niskie_TSH_3.html


Temat: Tychy: komunikacja w okresie Wszystkich więtych
Użytkownik "Krzysztof Bojda" <b@atp.bede.jezdzil.870napisał: | Toż tamtejsza komunikacja tramwajowa to rozpasanie | porównywalne jedynie z hulaszczym trybem życia polskich emerytów :-) Dobre! Zapisalem :-) Skądś tam zerżnąłem ten "hulaszczy tryb życia", ... wywrotowe? 8-0 To powrót do korzeni w najczystszej postaci  ;-) Ale spoko, jakos dziwnym trafem Khe, khe, co to za aluzja?  ;-) nadal dyskusja zachowuje przyzwoity poziom. Jeśli moi Rozmówcy zachowują przyzwoity poziom, to ja staram się nie odbiegać. | Do Sosnowca byłaby jeszcze 23. Zadalem pytanie - czy to w ogole technicznie mozliwe przy 15-tce jezdzacej co 14 minut? Oj, nie ... tylko - jak juz zauwazyl Memphis - po co? Frekwencja w 37 nie jest zbyt wysoka na końcowym odcinku (nie była przed zamknięciem ronda). Przez Szopienice jedzie już niemal pusty. Piętnastka...
Źródło: topranking.pl/1725/tychy,komunikacja,w,okresie,wszystkich.php


Temat: Infrared sauna
energetyczny) . Podczas tlenowego spalania glukozy komórki mogą uzyskać prawie 19 razy więcej cząsteczek ATP niż podczas przemian beztlenowych, jednak tempo wytwarzania energii jest znacznie wolniejsze. W procesie tym powstaje także ... próg mleczanowy, w konsekwencji wydolność stopniowo spada, czas regeneracji się wydłuża, nękają nas różne dolegliwości, gdyż stały ,wysoki poziom mleczanu we krwi obniża odporność...próg mleczanowy to granica, której nie lekceważymy." Łykamy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,69672046,69672046,Infrared_sauna.html


Temat: niedoczynnośc tarczycy w ciąży
fT3 i ft4. Od razu wczoraj powtórzyłam badania, zrobiłam też usg tarczycy. A oto wyniki: TSH 5,87 fT3 3,87 fT4 1,25 przeciwciała ATG 1142 przeciwciała ATPO 4195 Jak widac przeciwciała są duużo za wysokie. Jednak TSH zmalało Usg tarczycy - "tarczyca położona w miejscu typowym, w całości o obniżonej echogeniczności miąższu, bez zmian ogniskowych -obraz usg może odp zmianom zapalnm. Prawy płat...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,74316780,74316780,niedoczynnosc_tarczycy_w_ciazy.html


Temat: co to jest hashimoto?
Diagnozowanie usg tarczycy (czasami z biopsja) + TSH, fT3, fT4 + przeciwciala aTPO i aTG. Na usg cechy to np. - powiekszona tarczyca badz jeden z platow. - zwloknienia, z podwyzszeniem ... Niektorzy maja wysoki puls, innni wrecz przeciwnie bardzo niski. Tak samo z cisnieniem - mozna miec wysokie albo niskie. Ponadto w badaniach lab. niedoczynnosc moze objawiac sie nie tylko wysokim TSH i niskimi hormoanmi tarczycy to takze - anemia, podwyzszenie poziomu "zlego" cholesterolu, niedobor magnezu. Objawy choroby autoimmunologicznej: bole miesni i stawow,powiekszenie wezlow chlonnych w okolicach tarczycy. pozdrawiam ula
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,26848157,26848157,co_to_jest_hashimoto_.html


Temat: Czy dobra interpretacja wyników mojej mamy?
Czy dobra interpretacja wyników mojej mamy? Witam. Wyniki mojej mamy [68lat]: aTPO 416 {0-12} 3474% aTPG 32,3 {0-25} 129,2% fT3 1,79 {1,71-3,71} 4% fT4 1,23 {0,70-1,48} 67% ferrytyna 19,28 {14-236} płytki ... w apaszkach w najbardziej trzaskające mrozy:)]. Czy wynik fT4 -67% świadczy m.in o tym "braku marznięcia"? Mama ćwiczy, areobik, spacery, jednak waga nie spada, a wręcz przeciwnie, ponadto jest wysoki poziom...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,57635265,57635265,Czy_dobra_interpretacja_wynikow_mojej_mamy_.html


Temat: Turniej ATP w Dausze: Murray i Roddick w finale
Turniej ATP w Dausze: Murray i Roddick w finale Pierwszy półfinał Roddick-Monfils był świetny. Widowiskowa gra na wysokim poziomie tak można to krótko podsumować. Z Roddicka lało sie strumieniami, ale finał ... Federer przechylił na swoją korzyść. Poziom bardzo dobry z obu stron i można było czekać na więcej. Ale potem nastąpiło rozczarowanie, bo Szwajcar zwyczajnie od połowy drugiego seta tenisowo nie dotrzymał...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,761,89571101,89571101,Turniej_ATP_w_Dausze_Murray_i_Roddick_w_finale.html


Temat: wysokie TPO-jaki wpływ na ciążę i płód
Ja mam wysokie miano aTG i aTPO. Poziom przeciwciał antytarczycowych pojawia sie najczesciej w zapaleniu tarczycy. Ale mozna z tym zyc jak z wieloma innymi dolegliwosciami czy chorobami.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,13718905,13718905,wysokie_TPO_jaki_wplyw_na_ciaze_i_plod.html


Temat: Sąsiad wylewa szambo na pole...
dom znajdzie się w Polsce. A że w Czechach alkohol był tańszy niż u nas, a i opłaty celne za przywóz wysokie, zakupił olbrzymią ilość alkoholu i wsadził ją do magazynu...
Źródło: topranking.pl/1558/sasiad,wylewa,szambo,na,pole.php


Temat: Cos dla ego
... gojeniem rany, wieksza | zapadalnoscia na choroby Itp No cóż, współczuję. :( o rany!!! przeciez nie mowie o mnie!!! mowie ogolnie, ze uczucie glodu pojawi sie wraz ze spadkiem poziomu cukru...
Źródło: topranking.pl/1561/cos,dla,ego.php


Temat: Dziś najgorszy dzień w roku - optymistycznie bo
... 6:3, 6:4. Matkowski zajmuje obecnie 48., a Fyrstenberg 50. pozycję w indywidualnym rankingu deblistów ATP "Entry Doubles". Natomiast Paes jest sklasyfikowany na 12., zaś Damm na 20. miejscu na świecie. Wcześniej...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,12248,35456451,35456451,Dzis_najgorszy_dzien_w_roku_optymistycznie_bo.html


Temat: Infrared sauna
... pominiemy przemiany odbywające się w spoczynku. >w konsekwencji wydolność > stopniowo spada, czas regeneracji się wydłuża, nękają nas różne dolegliwości, > gdyż stały ,wysoki poziom mleczanu we krwi obniża odporność...próg mleczanowy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,69672046,69672046,Infrared_sauna.html


Temat: witam i wysoki kortyzol
witam i wysoki kortyzol Witam, to mój pierwszy post na forum. Dwa tygodnie temu internista zdiagnozował u mnie Hashimoto. Poszłam do niego z bólem łydki, lekarz przy ogledzinach zainteresował się żółtymi dłońmi, suchą skórą i włosami. Pytał o zasłabnięcia: tak, od wielu lat, energia życiowa: od kilkunastu lat leczę się na depresję. Wyniki zleconych badań krwi (części): TSH 3,015 (N: 0,35-4,94) aTPO ... aTPO 1,8 N:0-0,3, aTgAB 8,8 N:0-0,3). Moje złe samopoczucie musi wynikać z czego innego. Żelazo bardzo dobre. Wysoki kortyzol bierze się pewnie ze stresu (jakoś w nim nie żyję). Nic nowego, ... stronie (a dokładnie www.stopthethyroidmadness.com/ps/) doradza się suplementację fosfatydyloseryną na obniżenie wyoskiego nocnego poziomu kortyzolu, ewentualnie odwrócenei rytmu dobowego melatoniną. Melatoninę biorę z przerwami od wielu lat, trochę pomaga, ale budzę się wczesnym rankiem. Fosfatydyloseryną jest droga, szczególnie w Polsce, rozważam kupno jej w UK, po powtórzenie badań na poziom kortyzolu.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,97344208,97344208,witam_i_wysoki_kortyzol.html


Temat: Turniej ATP w Dubaju - triumf Djokovica
sparingpartnerzy jak ten, mogą wygrać z gwiazdami. miejscem Simona jest co najwyżej na treningu, takich graczy nie powinno być w ATP!
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,761,92049032,92049032,Turniej_ATP_w_Dubaju_triumf_Djokovica.html


Temat: ATP Bazylea
ATP stacza się na samo dno, tak jak i WTA co zwiastuje Murray, i Simon. O wiele rzadziej panowie kreczują z powodu kontuzji mniej czy > bardziej taktycznych nie prawda. "Kto ... Simon to mistrz takiego grania, nic nie potrafi, dno. Murray, to drugi taki. Monfils. Hewitt. Tym bardziej szkoda każdego > turnieju ATP, którego nie można oglądać, bo na tapecie wyłącznie panie ... a to że nie transmituje się w Eurosporcie ATP, przyćmiewa chorobę tenisa panów, AIDS tenisa panów, ale panowie też mają jakąś chorobę i to nie wiem jakiego pochodzenia, Simon też ma ... wysokim poziomem rutyny graczy od kilku sezonów stojących w miejscu. brak zmian, wyskoków, zrywów, porywów. w tym roku odchodzi w zapomnienie taki Ljubicic, czy Blake, za rok pójdą np Gonzalez, Davydenko, ... beztalencia to Simon, i Murray, i tacy sobie Djokovic, Monfils, Wawrinka, i tylko zabraknie energii kilku lepszym i będzie to samo z ATP, co z WTA. mecze są grane w ATP...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,1041,102439552,102439552,ATP_Bazylea.html


Temat: Specjalizacja w oglądaniu, czyli co oglądać - ...
Specjalizacja w oglądaniu, czyli co oglądać - ... ...tenis kobiet, mężczyzn czy oba rodzaje? Niektórzy z was, drodzy forumowicze, narzekają na poziom żeńskiego tenisa w całości lub dewaluują osiągnięcia konkretnych tenisistek. Osobiście jestem zdania, że ze względu na płeć, WTA i ATP wyglądają jak 2 różne dyscypliny. Tak jak w większości konkurencji sportowych, gdzie wymagana jest aktywna fizycznie obecność na arenie zawodów, ... żeby to nazywać tenisem? Absurdalnie skrajnie defensywna postawa. Sukces jak widać to zapewnia. Niech ktoś jeszcze gada o wysokim poziomie kobiecego tenisa, jak takie ubogie, toporne granie zapewnia sukcesy, czarny humor...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,1041,100100219,100100219,Specjalizacja_w_ogladaniu_czyli_co_ogladac_.html


Temat: Cos dla ego
a co nie spalisz, to musisz zamieniać na tłuszcz. Beta oksydacji, bo w czasie międzytrawiennym, kiedy poziom glukozy i insuliny spadnie, wtedy uwalniają się własne  kwasy tłuszczowe i są spalane w...
Źródło: topranking.pl/1561/cos,dla,ego.php


Temat: poszukuję informacji
... Noradrenalina wywiera wpływ na samopoczucie i wydajność pamięciową mózgu. Wysoki poziom tyrozyny wywołuje stan fizyczno-emocjonalnej gotowości i witalności, wiąże się ze zwiększoną wytrzymałością fizyczno-psychiczną oraz pomaga zapobiegać stanom szybkiego zmęczenia i...
Źródło: topranking.pl/1817/65,poszukuje,informacji.php


Temat: HASHIMOTO - bardzo pilne
... cziłam blusa. Wysłała mnie na BAC-biopsje. Obraz cytologiczny wskazywał na thyreoiditis-zapalenie tarczycy. By to potwiedzic zrobiłam jeszce badanie atg i atpo...wynik 650 i powyzej 3000...pani w laboratorium zrobviła wielkie gały i...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,191,14230246,14230246,HASHIMOTO_bardzo_pilne.html